Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Lady Gaga megkapta élete első főszerepét

2016.08.17. 12:14
Egy régi hollywoodi klasszikus, a Csillag születik harmadik remake-je kezd forogni a jövő év elején. A zenés filmmel debütál Bradly Cooper rendezőként, aki a főszerepet Lady Gagának szánta. Ezzel az énekesnő Judy Garland és Barbara Streisand nyomába lép.

Az eredeti Csillag születik egy 1937-es filmdráma William A. Wellman rendezésében, amelyet hét Oscarra jelöltek, és közülük a legjobb eredeti történetért járó díjat el is vitte a film. A történet egy tizenéves lányról, Estherről szól, akinek minden álma, hogy hollywoodi színésznő legyen, de ő csak egy a sok száz, hasonló ambíciókkal Kaliforniába költőző lány közül, így nehezen jut egyről a kettőre. Végül bemutatják egy már sikeres színésznek, Normannek, akibe beleszeret, ráadásul a férfi egészen a hollywoodi filmcsillagok közé juttatja a lányt, és Esther lesz az amerikai filmipar ügyeletes üdvöskéje. De miközben a lány egyre népszerűbb színésznővé válik, úgy hanyatlik Norman csillaga, ami lassan elviselhetetlenné teszi mindkettejük életét, végül a férfi öngyilkosságba menekül. 

A filmet 1954-ben Judy Garland és James Mason főszereplésével, majd pedig 1976-ban Barbara Streisand és Kris Kristofferson párosával is feloldogozták. A második verzió már zenés film volt, a negyven évvel ezelőtti változat pedig a hollywoodi filmes tematikától eltávolodva rocksztárokkal frissítette fel a történetet. 

A legújabb remake-ben Lady Gaga lesz a feltörekvő naiva – Streisandhoz hasonlóan énekesnőt fog alakítani –, a balsorsra ítélt hősszerelmes férfi szerepét pedig a rendező, Bradley Cooper vállalta magára.

A film betétdalait természetesen Lady Gaga írja, aki legutóbb az egyetemeken történő megerőszakolásos esetekről forgatott dokumentumfilmhez írt zenét, az American Horror Story ötödik évadának 115 éves vámpírjának szerepéért pedig idén megkapta Golden Globe-ot.