Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Hosszú Katinkából és Katie Ledeckyből is szuperhőst csináltak

2016.08.18. 11:06
Katie Ledeckyből és Simone Bilesból a Marvelnél csináltak szuperhőst, Hosszú Katinka pedig saját maga indította el az Iron Lady képregényt.

Többször bebizonyosodott, hogy ez az olimpia a nőkről szól, ezt pedig a nagy amerikai képregénykiadók is észrevették. A Pókember és az X-Men kalandjait kiadó Marvel Comicsnál egy egész borítósorozatot készítettek, amelyeken többek között az úszó Katie Ledecky és Simone Manuel, vagy a tornász Simone Biles láthatók szuperhősökként, különleges képességeik teljes birtokában.

Simone Biles és Katie Ledecky mint szuperhősök

Forrás: Marvel-ESPN

Hosszú Katinka persze megint megelőzte amerikai versenytársait, és múlt hónapban elindította saját képregénysorozatát, az Iron Lady: Arcanumot. A fantasyt Benczúr Anita írja, ő és Huszár Tamás rajzolják. A történet leírása alapján Hosszúék belecsaptak a lecsóba, és nagyívű mesevilágot építenek az Iron Lady-figura köré:

„A világunkkal párhuzamos univerzumot, Noriont mára a rettegés uralja. Az árnyak félelemben tartják a népet, s már csak kevés Fenomen maradt, akik megfékezhetik a rémálmokat. Hosszú Katinka alteregója, az Iron Lady nap mint nap küzd ellenük, s különleges képessége segítségével legyőzi őket. De mi történik akkor, ha az árnyak átlépnek a világunkba? Az Iron Lady itt is megfékezheti őket? Katinka élete, célja, és batárai is veszélybe kerülnének, ha hősként kellene harcolnia? ...És mi történik akkor, ha nem az árnyak jelentik a legnagyobb fenyegetést?"

(Címlapi kép: Origo / Juha Pál)