Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Örülök, hogy bosszanthatom Terry Gilliamet

2016.08.18. 14:41
Ez a mondat akkor hagyta el John Cleese száját, amikor kiderült számára, hogy Berlinben életműdíjjal jutalmazzák.

A Monthy Python társulat oszlopos tagja, aki ötven éve nevetteti meg a világot, most is mosolyt csalt az arcunkra azzal, ahogy a mondatot folytatta:

és igazán megtisztel a minden költségemet fedező berlini vakációs ajánlat.

Az Arany Rózsa (Rose d'Or) névre hallgató díjat szeptemberben veheti át a brit komikus az Európai Műsorsugárzók Szövetségétől (EBU) a német fővárosban.

Minidg szórakoztató

Forrás: AFP/Sigurdson, Bjorn

A nemzetközi szervezet azokat ismeri el életműdíjával, akik pályafutásuk alatt kimagasló teljesítményükkel emelik a televíziós szórakoztatás rangját.

Hangsúlyozták, hogy „senki sem érdemelte ki annyira” ezt az elismerést, mint Cleese, akinek írásai és remek alakításai a legmulatságosabb tévés és filmes produkciókat töltötték meg élettel.

Mondjuk én már láttam olyat, aki faarccal nézte végig a Brian életét, pedig azt általában azok is végigröhögik, akik amúgy immunisak az angol humorra.

Paddy O'Connell, a Rose d'Or díjátadó házigazdájától azt is megtudtuk Cleese-ről, hogy fiatalon németül is megtanult és egy alkalommal azt nyilatkozta a Spiegelnek:

szeretné, ha a német lenne az anyanyelve.

John Cleese a Monthy Python produkcióin kívül társírója és egyik főszereplője volt A hal neve: Vanda című vígjátéknak, de a Harry Potter- és a James Bond-filmekben is láthattuk.

(Címlapi kép: BBC)