Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Megnyitják a látogatók előtt Prince otthonát

2016.08.25. 11:53
A több mint hatezer négyzetméter alapterületű Paisley Parkot október 6-án nyitják meg a turisták előtt. A túra egyik legérdekesebb része a stúdiókompexum lesz, ahol Prince felvette a lemezeit, és időnként exluzív házikoncerteket is adott. Úgy néz ki, a Paisley Park lesz a következő Graceland. 

A Graceland múzeumhoz, Elvis Presley egykori otthonához hasonlóan október 6-tól látogatható Prince háza és stúdiója is. Az innentől múzeumként funkcionáló chanhasseni rezidenciát ráadásul ugyanaz a cég vette kezelésbe, mint amelyik Elvis házát is megnyitotta 1982-ben a látogatók előtt. A Graceland azóta több mint 20 millió érdeklődőt fogadott, évente átlagosan hatszázezer ember zarándokol el a Király egykori lakhelyéhez.

A hamarosan megnyíló, több mint hatezer négyzetméter alapterületű Paisley Parkba eddig csak kevés embernek nyílt lehetősége belépni, de Prince testvére, Tyka Nelson szerint az énekes is azt szerette volna az utóbbi időben, hogy megnyissák otthonának bizonyos részeit a látogatók előtt.

A Paisley Park bejárata

Forrás: AFP/Mark Ralston

A tervek szerint a rajongók beléphetnek Prince stúdiójába is, ahol az énekes dalszerzőként és producerként is dolgozott, sőt ugyancsak megmutatják a nyilvánosságnak azt a privát színpadot, ahol a próbákat tartotta, és időnként házi koncerteket adott.

Természetesen nem zárják el a látogatók elől az ikonikus fellépőruháit rejtegő gardróbját sem, ahogyan a hangszerei, a díjai, az autói és a motorjai is ki lesznek állítva, sőt a Guardian beszámolója szerint ritkán látott videofelvételeket is fognak vetíteni.

Az első jegyeket helyi idő szerint pénteken 2 órától lehet megvenni online, egy standard belépő 38,5 dollárba (tízezer forintba) kerül, a kis csoportoknak felkínált VIP jegyért viszont 100 dollárt (27-28 ezer forintot) is elkérhetnek. 

A csoportos túrák 70 percig tartanak, naponta 1500-2000 látogatót várnak. 

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Scott Olson

Az amerikai énekes, producer, dalszövegíró Prince idén áprilisban, 57 éves korában halt meg otthonában. Az orvosok egy liftben találtak rá a stúdió épületében, de már nem tudták újraéleszteni. 

A rendőrség az orvosszakértői vizsgálat alapján csak június végén erősítette meg, hogy Prince halálát gyógyszer-túladagolás, ezen belül is fentaniltartalmú fájdalomcsillapító okozta. Az pedig pár nappal ezelőtt derült ki, hogy Prince olyan tablettákat szedett, amelyeknek – az elnevezésük alapján – csak a jóval kevésbé veszélyes acetamonifent és hidrokodint kellett volna tartalmazniuk, a heroinnál ötvenszer erősebb fentaniltartalom nem volt feltünetve a gyógyszereken vagy azok tájékoztatójában. A nyomozást folytató rendőrök nem tartják kizártnak, hogy Prince úgy vette be a tablettákat, hogy nem is tudta, hogy azok fentanilt tartalmaztak.

(Címlapi kép: AFP/2016 Getty Images/Scott Olson)