Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Az új Szárnyas fejvadásztól a szőr is feláll majd a hátunkon

2016.08.25. 14:55
Hetek óta forgatják Budapesten a Szárnyas fejvadász folytatását, amely már most a jövő év legjobban várt filmjei közé tartozik. Elképesztően ütős csapat gyűlt össze, amely ráadásul újabb fontos névvel bővült: a filmzenét Jóhann Jóhannsson írja majd, aki mestere a sötét és hátborzongató dallamoknak.

Az izlandi zeneszerzőhöz nyilván a rendező, Denis Villeneuve ragaszkodott, aki több filmjében is vele dolgozott. És milyen jól tette. A Sicario baljós, minimalista és zsigerekig hatoló zenéjét jelölték Oscarra is, ez persze még semmit nem mond el arról az elementáris erőről, amellyel végigdübörgött a mexikói drogháború kíméletlen világát bemutató thrillerben.

Hallgassunk is bele egy pillanatra, és közben feltétlenül képzeljük hozzá a jövő Los Angelesének nyomasztó utcaképeit, a szemerkélő esőt, a neonfényt és Harrison Ford, Ryan Gosling vagy Jared Leto melankolikus arcát:

Ugye, hogy működik a dolog? És ha ehhez hozzávesszük még a biztos kezű Villeneuve-öt és a komoly szereplőgárdát, akkor tényleg levetkőzhetjük a folytatásokkal szembeni jogos gyanakvásunkat.

Jóhannsson amúgy nemcsak filmekhez ír zenét, hamarosan megjelenik szólólemeze is, Orphée címen. „Az Orphée a változásokról szól. Arról, milyen elköltözni egy új városba, magam mögött hagyni Koppenhágát és házat építeni Berlinben. Arról, hogyan halnak el régi kapcsolatok, miközben újak születnek – mondta a zeneszerző.

(Címlapi kép: The Ladd Company / Warner Bros)