Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Natalie Portman egy kádban Johnny Depp lányával

2016.08.26. 10:09
A Planetarium című filmben két amerikai lánytestvér utazik Franciaországba szellemekkel társalogni a harmincas években, Natalie Portman és Lily-Rose Depp játsszák őket. Itt az első előzetes.

A trailer alapján a Planetarium gyönyörű helyszíneken játszódó, kosztümös melodrámának tűnik, amelyben talán pont van annyi frissesség vagy egyediség, amitől nem lesz fárasztó és unalmas. 

A szereplőválasztás mindenesetre erre utal. Natalie Portman gyakran áll oda kisebb, rizikósabb filmtervek mellé, sőt rendez is ilyesmit, például a tavalyi, elég rosszul fogadott Szerelemről, sötétségről-adaptációt. Lily-Rose Depp, Johnny Depp és Vanessa Paradis 1999-es születésű lánya pedig még csak most ismerkedik a színészettel, de máris övé a főszerep Kevin Smith Yoga Hosers című eszement horrorvígjátékában. Rajtuk kívül Louis Garrel, az első számű francia szexisten is játszik a Planetariumban.

A filmet Rebecca Zlotowski rendezi, aki eddig csupa izgalmasnak tűnő, persze Magyarországon nem vetített filmet rendezett: a Belle épine-ben Léa Seydoux drogozik és bulizik, míg le nem tartóztatják, a Grand Centralban pedig a kétkezi munkást játszó Tahar Rahim szeret bele munkatársa feleségébe, akit megint csak Léa Seydoux alakít.

Nagyon jó lenne, ha a Planetarium valamilyen formában eljutna Magyarországra is, de ez bizonytalannak látszik. Egyelőre a velencei filmfesztiválon, majd novembertől a francia mozik műsorán lehet megnézni.

(Címlapi kép: Les Films Velvet)