Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Közeleg a klausztrofóbiás Ideglelés

2016.08.27. 16:05
Már nagyon közel van a Blair Witch Project (Ideglelés) folytatásának az amerikai bemutatója. Ezért most egy újabb előzetessel előre meg is fagyasztják bennünk a vért. 

Az idei San Diegó-i Comic Con egyik legnagyobb híre volt, hogy szeptember 23-án érkezik a mozikba a horrorklasszikus, az Ideglelés harmadik része, amelyhez mostanra már két filmelőzetes is megjelent. A másodikban hosszan nézhetjük a főszereplő pánikolását, aki beszorult menekülés közben egy szűk és sáros alagútba, miközben a marylandi boszorkány valószínűleg már a háta mögött volt. 

Az 1999-es kultfilmre minden elemében emlékeztető folytatásnak a címe sem különösebben fantáziadús: az angol eredeti cím (The Blair Witch Project) végét levágva a Blair Witch címet kapta.

A film rendezője Adam Wingard, aki eddig kizárólag horrorfilmeket csinált, és legutóbbi két filmje, a You're Next és a The Guest a torontói filmfesztiválon, valamint a Sundance seregszemlén szerepelt.

Az Ideglelés első részét Amerikában 1999. július 30.-án mutatták be, és elég sikeres lett. A mindössze 60 ezer dollárból készült film 248,6 millió dolláros bevételt hozott a pénztáraknál. A népszerűség hatására megjelentek a franchise-termékek is; Blair Witch-regények, képregények és videojátékok kerültek piacra.

(Címlapi fotó: Collection Cinema / PHOTO12)