Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Na, ki a legnagyobb popsztár a Földön?

2016.08.29. 09:20
Lehet, hogy egyszer Beyoncéről nevezik majd el az MTV videoklipgáláját, akkora sztár. A vasárnap esti Video Music Awardson (VMA) negyedórás show-t adott elő, és persze nem üres kézzel ment haza. Britney Spears újra elemében volt, Kanye West bemutatkozott a közönségnek, Rihannának pedig egy kínos szerelmi vallomást kellett kibírnia. Összeszedtük a VMA igazán fontos pillanatait. 
A díjakról csak röviden

Forrás: Origo

A Video Music Awardson a show mellett a díjak szinte eltörpülnek, de azért a legfontosabbakat mi is kiemeljük (és Kanye West fényképét kárpótlásként tesszük ide azért, amiért idén ő nem kapott elismerést).


Beyoncé klipjei vitték a legjobb női videoklippért, a legjobb együttműködésért, a legjobb rendezésért, a legjobb vágásért, a legjobb fényképezésért járó díjakat, sőt az év klipje is a Formation lett.

A legjobb művészi rendezésért David Bowie Blackstar klipje kapott posztumusz elismerést, a legjobb férfi videónak járó díjat Calvin Harris és Rihanna közöse, a This Is What You Came For kapta meg, Drake a legjobb hip-hop videó kategóriában nyert, a nyár slágere a Fifth Harmonytól az All in My Head lett, és DNCE lett az év felfedezettje.

Soha senki nem kap negyedórát az év legnagyobb popzenei eseményének, az MTV Video Music Awardsnak a kellős közepén, kivéve, ha a művészt Beyoncének hívják. Még Kanye West is csak négy szabad percet kapott, de Beyoncé simán előadhatott egy komplett show-műsort a legutóbbi, Lemonade című albumának számaiból.

Az elején kissé komoran indított: a feketék ellen elkövetett erőszakról megemlékező számát, a Pray You Catch Me-t lövések hangja szakította meg, elterültek mellette a táncosok, ő pedig egy csuklyás ember ölébe hullott. Aztán jöttek az album legőszintébb dalai, a Hold up és a Sorry, amelyek kíméletlen vallomások férje állítólagos félrelépéséről. A negyedórás performansz alatt Bey egyszerre volt megközelíthetetlen popsztár és dáma, de a közönség akkor őrjöngött csak igazán, amikor zárásként az album legnagyobb slágere következett. A Formation után akár be is csukhatott volna a New York-i Madison Square Garden, annyira nyilvánvaló volt, hogy őt ezen az estén már senki nem fogja überelni. 

Jó, azért kár lett volna kihagyni a díjátadó néhány másik emlékezetes pillanatát is, például azt, amikor

Kanye West elmesélte, miért ő a legnagyobb.

El kellett érkeznie a pillanatnak, amikor felkonferálták Kanye Westet, hogy szóljon néhány szót valamiről, leginkább saját magáról. Kanye azzal kezdte, hogy határozottan, magabiztosan bemutatkozott, mintha lett volna olyan a gálán, aki nem tudja, ki ő. Ezek után beszélni kezdett a hírnévről („rólunk itt, a tévé belsejében”), sőt pólójával is finom utalást tett Famous című dalának videoklipjére. Kissé összefüggéstelen beszédébe beleszőtte, hogy mindig Beyoncénak drukkol ezeken a gálákon, majd az utóbbi száz év három legjelentősebb gondolkodójának nevével zárt: Disney. Jobs. West.

Ahogy pedig azt már korábban beharangoztuk,

Britney Spears tényleg visszatért!

Az ő VMA-show-i is általában eléggé emlékezetesre sikerülnek, gondoljunk csak vissza a 2001-es fellépésre, amikor egy pitonnal a nyakában énekelt, vagy a 2003-as Madonnával váltott csókjára. A mostani glamúros, a tőle megszokott módon erotikus, négy perces műsorában már semmi ilyesmivel nem rukkolt elő, de ez nem is számít különösebben: a legfontosabb úgyis az, hogy Britney hazatalált. 

A pénteken megjelent Glory albumáról a Make Me... című dalát adta elő sárga revüruhában, hozzá G-Eazy reppelt.

De vajon ki gondolt arra, hogy ezen az estén

Alicia Keys szavalni fog? 

Biztos senki nem számított rá, hogy Alicia Keys éppen Martin Luther King „Van egy álmom" kezdetű, legendás beszédének évfordulóját hozza fel, majd rögtön utána belevág egy versbe. Pedig pont ez történt, hallható is, hogy a közönség kissé meglepődik. Az énekesnő versből dalra vált, majd felcsattan, és intenzíven a hallgatóság arcába énekel.

A hangulathoz ennél jobban passzolt egy heves szerelmi vallomás, amellyel

Drake zavarba hozta Rihannát.

Elég kínos, ahogy Drake díjat adott át Rihannának, de persze Kanye Westhez hasonlóan ő is imádja magát, ezért inkább három percet beszélt, miközben Rihanna félszegen mosolygott mellette. Bár az igaz, hogy Drake végig Rihannát magasztalta: elmesélte, hogy 2005-ben találkoztak először, az énekesnő már akkor is elragadó volt, és azóta szupersztár lett, miközben megmaradt ugyanannak a barbadosi lánynak, blabla. Ezután jött a legkínosabb pillanat: Drake bevallotta, hogy 22 éves kora óta szerelmes Rihannába, és végül belefúrja az arcát a nő nyakába. Miért?

(Címlapi kép: AFP/Angela Weiss)