Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Helen Mirren Disney-produkcióban játszik

2016.08.29. 11:08
Az Oscar-díjas színésznő Keira Knightley, Mackenzie Foy, Misty Copeland és Morgan Freeman oldalán Mother Ginger szerepét alakítja majd az új Diótörő-feldolgozásban.

A filmet a svéd Lasse Hallström rendezi, aki 1977-ben az ABBA című filmmel futott be, majd 1985-ben a Kutyasors című mozijáért Oscar-díjra jelölték. Nálunk legismertebb filmje talán a Csokoládé, amiért szintén kapott egy Oscar-jelölést.

A diótörő kötelező kelléke a karácsonynak. Aligha akad operaház a világon, ahol az ünnepek alatt ne Csajkovszkij klasszikus balettjét játszanák. Az eredeti történetet E. T. A. Hoffmann írta 1816-ban A diótörő és az egérkirály címmel, amit aztán a nagy Alexandre Dumas dolgozott át 1892-ben, erre írt zenét az orosz zeneszerző. Az új filmes feldolgozás a The Nutcracker and the Four Realms (A diótörő és a négy birodalom) címet kapta.

Jelenet a készülő filmből

Forrás: disney production

Mirren A királynő című film címszerepéért 2007-ben kapott Oscar-díjat. 202-ben ő alakította Emerencet Szabó István Az ajtó című filmjében, amely Szabó Magda azonos című regényének adaptációja. 2015-ben a Trumbo című filmben szerepelt. Decemberben mutatják be Amerikában a Collateral Beauty című drámát, amelyben Will Smith oldalán játszik, valamint a jövő áprilisban debütáló Halálos iramban 8. című akciófilmben is feltűnik majd.

(Címlapi kép: AFP/2016 Getty Images/Dimitrios Kambouris)