Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Berlusconiról forgat A nagy szépség rendezője

2016.09.06. 11:02
Loro, azaz Ők címmel készít filmet a volt olasz miniszterelnökről Paolo Sorrentino. Az Oscar-díjas rendező csinált egy sorozatot is Jude Law-val a főszerepben, amelyet most mutattak be a velencei filmfesziválon.

A Berlusconi-film címe trükkös, mert L'oro-nak írva aranyat is jelent. Sorrentino jövő nyáron forgatná a filmet, az angol nyelvű Ifjúság után most megint olasz nyelven. Korábban is csinált már filmet politikusokról, az Il Divo – A megfoghatatlan Giulio Andreottiról szólt. Vagyis a rendező most a 20. századi olasz politikai élet másik legfontosabb alakjáról is filmet készít, végül is Berlusconi határozta meg Olaszország történetének utóbbi negyed századát.

Jude Law Az ifjú pápában

Forrás: HBO

Paolo Sorrentino legutóbb egy tízrészes sorozatot forgatott. Az ifjú pápa fikciós történet, Lenny Belardóról szól, akit XIII. Pius néven az első amerikai pápává választanak. Jude Law játssza a főszerepet, az első két epizódot a hétvégén mutatták be a velencei filmfesztiválon. Nálunk az HBO vetíti majd a sorozatot, amelynek itt az előzetese:

(Címlapi kép: Picture-Alliance/AFP)