Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Vérről és Hollywoodról mesél De Palma

2016.09.14. 13:50
Brian De Palma különleges hangulatú, vérgőzős thrillereivel tette le a névjegyét Hollywoodban, amelyet Lucasszal, Spielberggel, Coppolával és Scorsesével együtt forradalmasított a 70-es években. Most egy dokumentumfilmben idézi fel ezt a hihetetlen időszakot.

A nagy rendezőkről készült dokumentumfilmekben az a jó, hogy gyakran sokkal nyíltabban mesélnek a filmes kollégának, mint egy újságírónak. Brian De Palmával most Noah Baumbach és Jake Paltrow beszélgetett a pályafutásáról, és az előzetes alapján nagyon lelazultnak tűnik A sebhelyesarcú vagy a Carrie rendezője.

Egy műtőteremben nőttem fel, sok-sok vért láttam– emlékszik a gyerekkorára, ami némileg magyarázza a véres történetekhez való vonzódását. Ám a dokumentumfilm fő témája természetesen Hollywood nagy átalakulása lesz, és a mester saját filmjei, amelyeket sokszor csak évekkel a bemutató után kezdett értékelni a közönség.

„Amit a mi generációnk csinált, az megismételhetetlen. Folyamatos harcban álltunk egy olyan rendszerrel, amelynek minden értéke az ellen dolgozott, hogy eredeti filmeket lehessen készíteni benne. Hollywoodban az a legnagyobb veszély, hogy könnyen elvesztheti a hangját az ember" – meséli De Palma, aki az elmúlt évtizedben sajnos nem igazán találta a hangját, de reméljük a jövőre érkező Lights Outtal visszahoz valamit a Gyilkossághoz öltözve, az Alibi test vagy a Megszállotság hitchcocki hangulatából.

(Címlapi kép: AFP)