Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Jövőre jön a Mad Men forgatókönyvírójának első regénye

2016.09.15. 14:19
Matthew Weiner volt a Mad Men - Reklámőrültek vezető forgatókönyvírója, de a Maffiózókból is az ő nevéhez fűződik 12 epizód. Az Emmy-díjas szerző regényét egész Amerika izgatottan várja, a könyv több nyelven fog megjelenni.

A Little, Brown and Co. amerikai kiadó vállalta a Heather, the Totality (Heather, a teljesség) című regény megjelentetését; ez 2017 őszén esedékes.

Az elsőkönyves szerző, Matthew Weiner többek között a Mad Men összes évadának vezető forgatókönyvírója volt, és a Maffiózok 12 epizódját is ő jegyzi. A Mad Menért háromszor kapott Emmy-díjat.

A készülő regénye a sorozathoz hasonlóan Manhattanben játszódik, a Reklámőrültekkel ellentétben azonban nem a hatvanas években, hanem a jelen New Yorkjában pörögnek majd az események. Állítólag az írót egy vonaton hallott felkavaró történet inspirálta, könyve három ember kapcsolatáról és egy gyerek utáni hajszáról szól. A kiadója szerint Weiner története sötét mese, és bár hangulatát Edgar Allan Poe és Henry James írásaihoz hasonlítják, a stílusa etől függetlenül nagyon is modern.

A könyv többek között Brazíliában, Dániában és Németországban is megjelenik majd.

(Címlapi kép: AFP/2015 Getty Images/Alberto E. Rodriguez)