Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Ez a VIII. Henrik milyen jól énekli a Clash-számokat!

2016.09.17. 11:50
A Clash első éveit bemutató filmben Jonathan Rhys Meyers, a Tudorok főszereplője játssza Joe Strummert. Kijött az első előzetes.

A London Town 1979-ben játszódik, amikor a beavatottak már tudták, hogy a Clash nevű zenekarnál nincsen most nagyobb szenzáció a környéken. A film főhőse egy tizenéves srác, aki egy lány miatt kezd el Clash-koncertekre járni, és naná, hogy beszippantja őt a londoni klubszíntér. Meg persze szeretne Joe Strummerre hasonlítani.

Strummert az ír Jonathan Rhys Meyers játssza, neki a Tudorok VIII. Henrikje a legismertebb szerepe, de játszott a Csavard be, mint Beckham, a Match Point és a Mission: Impossible 3 című filmekben is. Pár éve Meyers nagyon mélyre került, alkoholizmusa miatt többször elvonóra ment, állítólag öngyilkosságot is megkísérelt. Azóta jobban van, és megint forgat.

A Clashről már több remek dokumentumfilm készült, a több punkzenekarról forgató Paul Letts kettőt is csinált róluk, Julian Temple pedig kifejezetten Strummerre koncentrált a The Future is Unwritten című portréfilmjében. Fikciós film középpontjában viszont még nem állt a zenekar.

A London Townt október 7-én mutatják be Angliában.

(Címlapi kép: YouTube)