Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Gyerekek elejétől a végéig újraforgatták a Jurassic Parkot

2016.09.27. 12:28
Kis keresgéléssel igazi gyöngyszemre bukkanhatunk a neten: a Jurassic Park másfél órás, házilag elkészített, teljes mértékben analóg változatára. Néhány fiatal rajongó még évekkel ezelőtt jelenetről jelentre, az otthon talált kellékekkel újraforgatta a filmet, ami ugyan nagyon amatőr lett, de annál lenyűgözőbb a készítők találékonysága.

Valószínűleg a Hudson gyerekek életének legnagyobb kalandja volt megcsinálni a Jurassic Park házilag összerakott változatát, amelyet teljes terjedelmében meg lehet nézni a YouTube-on. A 2002-ben, egy egyszerű analóg kézikamerával készült filmre a thefourohfive.com újságírója bukkant rá, és a gyerekek precizitása őt is lenyűgözte. Mert a filmet lehet úgy is nézni, mint egy végtelenül amatőr, rosszul összevágott és borzasztó hangtechnikával megoldott videót, és lehet úgy is, mint a világ legszebb hódolatát a Spielberg-klasszikus előtt.

A filmben szereplő gyerekek nemcsak betanulták az eredeti karakterek szövegeit, de a gesztusaikat, minden egyes mozdulatukat is majdnem másodpercre pontosan elsajátították. A beállítások szinte minden jelenetben megegyeznek az eredetivel, és a srácok olyan részletekre is figyeltek, mint például a remegő zselatin a kanálban, amikor a film szerint közelednek a velociraptorok. 

A videót nyilvánvalóan a Hudson család otthonában vették fel, és mivel mindenféle digitális effekt híján voltak, ezért maketteket, játék és kartonból összeragasztott autókat, valamint műanyag dinoszauruszokat használtak a filmhez. Érdemes belenézni a videóba: 15:20-nál pillantják meg a szereplők a békésen legelésző brontosaurusokat, 17:47-nél kezdődik John Hammond (ál)animációs filmje, 1:24:56-nál pedig a konyhai velociraptoros jelentbe nézhetünk bele.

A gyerekek azóta felnőttek, és – meg sem lepődünk – megmaradtak a filmezésnél. Mi sem bizonyítja jobban, hogy az újragondolt Jurassic Park életük legmeghatározóbb élménye volt, mint az, hogy Cinesaurus néven jelenleg egy digitális effektekkel foglalkozó céget vezetnek. 

(Címlapi kép: Origo)