Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Jön A Da Vinci-kód újabb folytatása

2016.09.29. 10:31
Ez lesz az ötödik könyv, amelyben a vallási szimbólumok szakértőjének, Robert Langdonnak egy rejtvényekkel teli és irrálisan hosszú napját követhetjük végig.

A huszonegyedik század egyik legtermékenyebb regényírójának, Dan Brownnak a következő könyve, az Origin (Eredet2017. szeptember 26-án jelenik meg Amerikában. Brown folytatja A Da Vinci-kódból megismert főhősének, Robert Langdon professzornak a történetét, akinek – az előző négy regényhez hasonlóan – most is egy rejtély, leginkább egy vallási összeesküvés leleplezése lesz a feladata. 

A könyv kiadója, a Doubleday szerint a beharangozott regényben a szimbólumkutató az emberiség két, eddig megválaszolatlan kérdésének keresztmetszetébe kerül, és igen veszélyes helyzetbe keveredik. Természetesen az Originben is lesz bőven szó építészetről, történelemről, ikonográfiáról, vallásról és művészetről. 

Dan Brown először 2000-ben, az Angyalok és démonok című könyvében mutatta be a világnak Langdont, aki viszont csak 2003-ban, A Da Vinci-kód megjelenésével lett a világ olvasóinak kedvenc Harvard-professzora. Langdon a 2009-ben megjelent Elveszett jelképnek és a 2013-as Infernónak is főhőse volt. Ezekből a könyvekből több mint 200 millió példányban adtak el világszerte.

A legújabb regény bejelentésének időzítése pedig nem véletlen: egy hónap múlva mutatják be az Inferno filmadaptációját Tom Hanks főszereplésével.

(Címlapi kép: Origo)