Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Ki mondta, hogy egy buszsofőr nem lehet titokban költő?

2016.10.01. 09:49
Jim Jarmusch új filmjét decemberben mutatják be a mozik, befutott az első előzetes.

A Paterson című filmben Adam Driver egy Paterson nevű buszsofőrt alakít, aki Paterson városában szállítja az utasokat nap mint nap a céljuk felé. Természetesen nem ez lesz az egyetlen furcsaság Jim Jarmusch új filmjében, hisz ne feledjük: a különc karakterek és furcsa történetek nemzetközi nagymesteréről van szó. Már a trailer sem hagy kétséget afelől, hogy most is egyedi hangulatú filmmel szakítja ki a nézőt a mókuskerékből, hogy megmutassa neki a monoton hétköznapok színeváltozását.

Mert Paterson sem csak a volán mögött ül, hanem közben filozofál, verseket ír, és még szerelembe is esik egy lánnyal. És közben mindenféle szerzetekkel beszélget az élet nagy kérdéseiről.

Adam Driver hihetetlen érzékkel egyengeti a karrierjét: miközben olyan giga-mega-blockbusterekben tűnik fel, mint például a Star Wars, sorra kapja a szerepeket a legegyedibb hangú amerikai rendezőktől, mint a Coen fivérek, Jim Jarmusch vagy Martin Scorsese, akinek régóta dédelgetett álomprojektjében láthatjuk majd decemberben.

(Címlapi kép: Amazon)