Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Fekete nőt csinált a Vasemberből, tonnányi gyűlölködő levelet kapott

2016.09.30. 14:16
Az új Vasember képregény első számában egy fiatal fekete nő ölti magára Tony Stark páncélját. A rajongók hevesen reagáltak.

Az újraindított, novemberben megjelenő Invincible Iron Man első számában egy Riri Williams nevű fiatal fekete nő ölti magára a Vasember páncélját. A Marvel Kiadónál az utóbbi években kezdtek el kísérletezni azzal, hogy sokszínűbbé teszik a szuperhőscsapatukat, így lett Thorból nő, Ms. Marvelből muszlim vagy a Hulkból ázsiai-amerikai (erről a folyamatról itt írtam részletesebben).

Az Invincible Iron Man első számának borítója

Forrás: Marvel

Brian Bendis, a Marvel sztárírója most a Vasemberhez is hozzányúlt, és átmenetileg Riri Williamsre adta a páncélt. Ez még önmagában csak a konzervatív képregényrajongókat akasztotta ki, a bomba akkor robbant, amikor a közösségi oldalakon Robert Downey Jr., a Marvel-filmek Vasembere is megosztotta a hírt.

Robert Downey Jr. mint Vasember az Amerika Kapitány: Polgárháború című filmben

Forrás: Fórum Hungary

Számos rajongó úgy értette, hogy mostantól a filmekben is fekete nőre cserélik Downey-t, és nemtetszésüket Bendisnek írt gyűlölködő levelekben fejezték ki. Ezenkívül rengeteg munkát kereső fekete színésznő küldte el neki a portfólióját, ami Bendis szerint jól mutatja, milyen kevés szereplehetőségből válogathatnak ma is az etnikai kisebbségekhez tartozó előadók.

Az író megkérdezte Stan Leet, a Marvel képregény-univerzumának atyját is arról, hogy egyetért-e az új trendekkel, mire Lee azt mondta, hogy ha ma is ő írná a Marvel-képregényeket, az évtizedekkel ezelőtt megszeretett szuperhősökre rá sem lehetne ismerni.

(Címlapi kép: Marvel)