Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

A Walking Dead írója megvédte a képregényrajongókat

2016.10.01. 22:03
A sikeres tévésorozat alapjául szolgáló képregény írója szerint igazságtalan lenne elvenni az esélyt a rajongóktól, hogy képregényéből tudhassák majd meg a befejezést. Esze ágában sincs abbahagyni a zombitörténet írását, de azért az utolsó képkockák már ott vannak a fejében. És nem árulja el őket a tévésorozat íróinak, mert szerinte a szériának úgyis hamarabb vége lesz, mint a képregényének. 

A képregényrajongók már nyilván a megfilmesítés előtt is falták a horror-zombitörténetet, de a szélesebb közönség mégis akkor ismerte meg a Walking Deadet, amikor 2010 októberében az AMC amerikai televíziós csatorna műsorára tűzte a tévésorozat első epizódját. A dráma azóta a hatodik évadnál jár, és már készül a hetedik is.

Robert Kirkman

Forrás: Michael Yarish

Egyelőre semmi sem utal arra, hogy az AMC levenné műsoráról a Walking Deadet, Robert Kirkman, a sorozat alapjául szolgáló képregény írója azonban mégis elébe ment a jövőbeli konfliktusoknak. Az AMC-nek adott interjújában leszögezte: senkinek sem árulja el, hogyan fog végződni a képregénye, mert nem akarja, hogy a sorozat spoilerezze olvasóinak a befejezést. Az ő fejében egyébként már életre keltek a zárójelenetek, de egy ideig még folytatni szeretné a történet írását:

Ha a tévésorozat befejeződne valamikor a közeljövőben, a képregényt akkor is folytatom, túl fogja élni a képernyőt” – fogadkozott a műsorvezetőnek Kirkman.

Ugyanakkor azt is megígérte, hogy nem hagyja cserben a sorozat vezető forgatókönyvíróját, Scott Gimplet:

Segíteni fogok neki kitalálni egy jó befejezést, de az biztosan más lesz,mint a képregényem majdani befejezése.”
Kirkman korábban hevesen kritizálta George RR Martint, a Trónok harca sorozat alapjául szolgáló Song of Ice and Fire című fantasy íróját, amiért az elárulta története tervezett befejezését a sorozatkészítőknek. Kirkman szerint nem szabad elvenni az esélyt a képregényrajongóktól, hogy papíron találkozhassanak először a történet végével.

(Címlapi kép: Origo)