Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Szexuális szimbólumokat találtak a Sixtus-kápolna freskóján

2016.10.06. 10:25
Legalábbis ezt állítja néhány brazil tudós. Szerintük a híres freskón látható koponyák a női méhhel hozhatók összefüggésbe. De ez mind semmi. Michelangelo állítólag a nemi aktust is megfestette a képen. Igaz, azt is csak jelképes formában.

A sok okos tudósnak a kos koponyája tűnt fel. Hogy milyen sok van belőle. Egészen pontosan nyolc. És annyira hasonlítanak kis szarvaikkal a női méhre, a petefészekre és a petevezetékekre, hogy az nem lehet véletlen.

Azt is határozottan állítják, hogy az sem véletlen, ahogy a háromszögek csúcsa összeér a koponyákkal. A háromszög ugyanis fallikus szimbólum, a koponya a női méh, tehát amit látunk, az konkrétan a nemi aktus.

Háromszög hágja meg a kos koponyáját

Forrás: wikipedia

Hogy miért volt ilyen kis huncut Michelangelo? Hát mert így próbálta kifejezésre juttatni egyházellenességét. Ez volt az ő kis aknamunkája. A tudósok mindent észrevesznek, még azt is, hogy Éva, amikor isten épp megteremti, V-alakban tartja a karját. A lefelé mutató háromszög ugyanis mi lenne más, mint a női nemi szerv szimbóluma – olvasható az Independent oldalán.

Hát, nem tudom. Amikor a Sixtus-kápolnában jártam, engem az döbbentett meg, hogy az egész freskó olyan magasan van, hogy alulról valójában csak nagy káoszt látni, azt semmiképpen, hogyan hágja meg egy háromszög egy kos koponyáját. Kérdéses tehát, hogy Michelangelo valóban innen próbált meg üzenni akár a pápának, akár az egyszeri halandóknak?

(Címlapi kép: wikipedia)