Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Guy Ritchie élő szereplős Aladdin-filmet rendez

2016.10.11. 12:51
Élő szereplős változat készül a Disney nagy sikerű, 1992-es Aladdinjából. A filmet Guy Ritchie-re, A ravasz, az agy és két füstölgő puskacső és a Sherlock Holmes rendezőjére bízták.

A ravasz, az agy és két füstölgő puskacsővel csaknem húsz éve berobbant angol rendező legutóbb bemutatott filmje, Az U.N.C.L.E. embere jó kritikákat kapott, de anyagilag nem volt valami sikeres, bemutatás előtt álló Arthur-király filmjét pedig sokan már az előzetes alapján lehúzták. Nem meglepő, hogy Ritchie stúdiót váltott, és leszerződött a Disney-hez az élő szereplős Aladdin-filmre.

Az 1992-es Aladdin a Disney kilencvenes évekbeli rajzfilmes sikerszériájának emblematikus darabja. Akkoriban a Disney nem nagyon tudott hibázni, az Aladdin előtt készített A szépség és a szörnyeteg a legjobb film Oscar-jelöléséig jutott, az 1994-es Oroszlánkirály pedig azóta is az egyik legsikeresebb Disney-filmnek számít (olyannyira, hogy annak is készül élő szereplős adaptációja).

Guy Ritchie legutóbbi filmje, Az U.N.C.L.E. embere premierjén

Forrás: Jamie McCarthy / Getty Images North America / AFP

A Ritchie-féle Aladdin forgatókönyvét John August (Nagy Hal) írja, és állítólag Alan Menken klasszikus zenéjéből több tételt az új filmbe is átmentenek. Kíváncsiak vagyunk, vajon Ritchie is átment-e egy-két ízes kelet-londoni káromkodást korai filmjeiből, de az a tippünk, hogy nem.

(Címlapi kép: Disney)