Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Nicolas Cage Istennel beszélget

2016.10.11. 16:14
Egy munkanélküli kisember azt a küldetést kapja a mindenhatótól, hogy ölje meg Oszama bin Ladent. Könnyen lehet, hogy az év legszórakoztatóbb agymenésével állunk szemben.

Nicolas Cage sosem a visszafogott alakításairól volt híres, nem véletlen, hogy az interneten önálló népművészeti ággá nőtte ki magát legnagyobb ripacskodásainak katalogizálása. De hát épp ez lett Cage szexepilje az utóbbi években, hogy egyáltalán nem görcsöl rá, ha kiröhögik vagy nevetségesen soknak tartják: Nem mindig az a legjobb, ha szeretnek. Olykor jó, ha utálnak, mert ez azt jelenti, hogy a bőrük alá mászott, amit mutattál nekiknyilatkozta pár éve, mikor a ripacskodásait ért kritikákról kérdezték.

Az Army of One-ban a jelek szerint végleg elgurul az a bizonyos gyógyszer, és minden eddiginél jobban elengedi magát. A film főhőse Gary Faulkner, egy állástalan építőmunkás, aki számára megjelenik Isten (Russell Brand), hogy apró kis küldetést adjon neki. A feladat: elutazni Pakisztánba, és végezni az al-Kaida rettegett vezérével. A férfi rögtön bele is vág, hogy megvalósítsa, amit az amerikai hadseregnek nem sikerült.

A vicc az, hogy a film igaz történeten alapul, de az őrült tempójú előzetes nem hagy kétséget afelől, hogy nem dokumentarista esettanulmánnyal, hanem teljes elborulással lesz dolgunk. Főleg, ha azt is hozzávesszük, hogy a Borat és a Bruno rendezője ült a direktori székben.

(Címlapi kép: AFP)