Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Harrison Ford lába kétmillió dollárt ér

2016.10.13. 11:39
Még a Star Wars forgatása során tört el Harrison Ford lába, és a balesetért felelősségre vonható céget a bíróság átszámítva kétmillió dollárra büntette. 

Egy brit bíróság 1,6 millió fontra, azaz megközelítőleg kétmillió dollárra büntette meg a Disney tulajdonába tartozó Foodles Production Ltd. filmgyártót, amiért Harrison Ford a Star Wars: Az ébredő Erő forgatásán eltörte a lábát.

A bírósági tárgyalásokon a Foogles Production Ltd. elismerte, hogy vétett a biztonsági előírások ellen, amikor a színész fennakadt egy hidraulikus ajtón. Harrison Forddal 2014. június 12-én éppen a buckinghamshire-i Pinewood stúdióban a Han Solo űrhajóján játszódó jeleneteket vették fel, amikor a baleset történt. Ford át akart menni az ajtón, de az hamarabb csukódott be, és szétroncsolta a színész lábát. Fordnak a sípcsontja és a lábszárcsontja tört el.

A bíróság szerint az ajtó olyan erővel csapódott, hogy az akkor 71 éves színész akár meg is halhatott volna. A filmgyártó cégnek elvileg figyelmeztetnie kellett volna mindenkit, hogy az ajtóval gondok vannak, és nem működik rendesen.

A baleset miatt a forgatást két hétig szüneteltetni kellett.

(Címlapi kép: Citizenside/Richard Goldschmidt)