Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Elkészült a világ első festményfilmje

2016.10.17. 10:59
Van Gogh képeit mindenki életre akarja kelteni. Ilyen látványosan azonban még soha senkinek sem sikerült. Íme, a világ első egész estés festményfilmje.

Kuroszava Álmok című filmjének egyik epizódjában a fiatal festő (az ifjú Kuroszava) egyszerűen besétál Van Gogh képébe, így elevenednek meg a holland zseni ecsetvonásai. Nemrég az Art Institute Chicago megépítette a festő arles-i hálószobájának pontos mását, tíz dollárért bárki kibérelhette.

Most ennél is látványosabb képsorok következnek.

Van Gogh szálkás ecsetvonásai tényleg azt az érzést keltik a nézőben, mintha mozognának. Ebből indult ki az a száznál is több művész és filmes, akik közös munkával életre keltették Van Gogh festményeit egy elképesztően látványos animációs filmben.

A Loving Vincent a világ első egész estés festménymozija, legalábbis a gyártó stúdió szerint, akik nyilván nem ismerik Gémes József Daliás idők című filmjét, amely hasonló – bár kétségtelenül nem ugyanilyen – technikával készült. A Loving Vincent minden képkockája olajfestmény alapján, ugyanazzal a technikával készült, amit maga Van Gogh is használt.

A filmben megelevenedik az a több mint 120 figura, akiket Van Gogh megfestett, rajtuk keresztül jutunk egyre közelebb a festő életéhez és halálához.

Az alkotást az Oscar-díjas filmtársaság, a Breakthru Films és a Trademark Films jegyzi.

A különleges animációs filmet Dorota Kobiela rendezte. Október 28-án mutatják be

(Címlapi kép: screenshot Loving Vincent)