Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Teljesen pocsékba ment a halszagú dal

2016.10.19. 10:19
Az 1956-os emlékévre készült, az Egy szabad országért című Desmond Child-dalt végül mégsem játsszák le a vasárnapi, Kossuth téri megemlékezésen – értesült a Magyar Nemzet.

A lap információi szerint a dalban közreműködő fellépőket még nem tájékoztatták arról, hogy végül mégsem lépnek fel a dallal október 23-án, a Kossuth téri megemlékezésen. Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára készült, Egy szabad országért című szerzemény előadása valószínűleg azért került ki a vasárnapi programok közül, mert megjelenésekor rengeteg kritikát kapott. 

Hamar kiderült ugyanis, hogy az ötvenmillió forintért megrendelt dal az ismert nemzetközi producer, Desmond Child egyik korábbi munkájának, a különböző amerikai sportcsapatoknak már korábban eladott Steps of Championsnek az áthangszerelése. A sajtó nehezményezte, hogy egy újrahasznosított popsláger ennyire sokba került, ahogy azt is, hogy Childnak nem sikerült egy eredeti emlékdallal előrukkolnia. 

Az, hogy végül az emlékdal csak „halszagú dalként” híresült el, a „Baszódjál meg KDNP!” című dal alkotójának, az APA ZENÉL-nek köszönhető, amely egy kicsit átdolgozta az eredeti könnyűzenei alkotást.

(Címlap: Getty Images/AFP/2006 Getty Images/Donald Bowers)