Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Ezen dolgozott David Bowie az utolsó pillanatig

2016.10.20. 10:47
A Blackstar című lemez volt ugyan a zenész búcsúlevele a világnak, de még ezután sem állt le a munkával. Most meghallgathatjuk az utolsó dalait.

A napokban adják ki a Lazarus című Broadway-musical hanganyagát, amelyet Bowie közösen írt Enda Walsch drámaíróval. Ezen a duplalemezen jelenik meg Bowie utolsó három dala is, amelyek különböző formában már a neten is hallgathatók.

A hátborzongató Killing a Little Time a Blackstar zaklatott zenei világát folytatja, és egyértelműé teszi, hogy Bowie az utolsó pillanatokig a kísérleti megoldásokat és kreatív kihívásokat, nem pedig a letisztult harmóniákat kereste.

A másik két dal, a No Plan és a When I Met You egyelőre csak a BBC egyik rádióműsorában hangzott el. Ennek keretében lehet őket meghallgatni a csatorna honlapján.

Halála is műalkotás volt

A producer ezeknél is Bowie barátja és régi munkatársa, Tony Visconti volt, aki szerint a következő években még sok eddig ismeretlen felvételre lehet számítani.

Mindig azt csinálta, amit akart, és most így látta legjobbnak. A halála nem különbözött az életétől, mindkettőt műalkotássá formálta. A Blackstart nekünk készítette, búcsúajándékként – mondta Visconti még januárban.

(Címlapi kép: AFP)