Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Haumann Péter újra szinkronizál

2016.10.20. 11:54
Nagyon jó hír, hogy az ország egyik legjobb szinkronhangját ismét hallhatjuk. Haumann Péter a hamarosan mozikba kerülő JutalomJátékban lesz Brian Cox magyar hangja.

Haumann Péter utoljára 2006-ban vállalt el nagyjátékfilmben szinkronszerepet, az Őfelsége pincére voltamban Walden úrnak kölcsönözte a hangját, előtte pedig a Mátrix – Forradalmakban az Építész magyar hangjaként szólalt meg. Rajzfilmekben ugyan később is hallhattuk őt (Az 51-es bolygó, Macskafogó 2), de nagyjátékfilmben már tíz éve nem szinkronizált.

Edelényi János rendező kérésére az október 27-én mozikba kerülő JutalomJátékban viszont ismét hallhatjuk őt, az Emmy-díjas és Golden Globe-díjra jelölt Brian Coxot fogja szinkronizálni.

A történet szerint Cox egy színészlegendát, Sir Michael Giffordot alakítja, aki egy meglehetősen rossz természetű, beteg öregember. Goromba, állandóan káromkodik, és nem igazán tűr meg senkit hosszú távon maga mellett, gondozóit sorra űzi el az otthonából. Aztán egy napon újabb ápoló jelentkezik nála: az Angliába települt fiatal magyar színésznő, Dorottya (őt a félig magyar, féli osztrák Coco König játssza). Csakhogy Dorottya valójában nem azzal szándékkal keresi fel Giffordot, hogy segítsen neki, hanem titkon azt akarja, hogy végre felfedezzék tehetségét. 

A film hazai díszbemutatójára egyébként Brian Coxot és Haumann Pétert is meghívták. 

(Címlapi kép: Margitay Klára/Life.hu)