Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Jövőre jön a Viszkis!

2016.10.20. 11:48
Forgattak a váci börtönben és Csepelen, vettek fel üldözéses jelenetet a Keleti pályaudvarnál, és összesen 620 darab, kilencvenes évekbeli autót használtak fel a Viszkis forgatásához. Erősen látványos akciófilmre számíthatunk.

Október 16-án véget értek az Antal Nimród által rendezett A Viszkis című film felvételei. A még nyár közepén kezdődött, hetvennapos forgatás során a Szalay Bence alakította Ambrus Attila életének legfontosabb állomásait rögzítették. 

A gyerekkorának eseményeit például a váci börtönben vették fel, a város közepén található fegyintézmény egy részét egy hetvenes évekbeli román javítóintézetté alakították át a forgatás kedvéért. Az Erdélyben játszódó jelenetek helyszínéül elsősorban Zsámbok, illetve a Budapesttől 240 kilométerre fekvő Rakacaszend község szolgáltak. 

A várhatóan a jövő év második felében mozikba kerülő filmnek csak egy része készült stúdióban, mert valóban nagyon sok külső helyszínen forogtak a kamerák: a stáb még például a székesfehérvári jégcsarnokban, Nagykátán, a fővárosi Boráros téren, Csepelen és a Keleti pályaudvarnál is dolgozott.

A filmben a Viszkis szerelmét Móga Piroska alakítja majd, a nyomozót pedig Schneider Zoltán. 

Forrás: Szabó Adrienn

Egy dolog már most biztosan elmondható az utómunka fázisába érkezett filmről: garantáltan látványos produkció lesz. Harminc kaszkadőrt és dublőrt használtak a rizikósabb jeleneteknél, hat napon kereszült drónokkal csináltak légi felvételeket, és összesen 620 darab, kilencvenes évekbeli autót használtak fel a bő két hónapos forgatás során. Utóbbiak közül tizenkettőt pedig ripityára is törtek az üldözéses, karambolos, lövöldözéses jelenetek kedvéért. 

A történetben a Viszkis ismert „karrierje” fikciós szálakkal keveredik, és állítólag Antal Nimród arra törekedett, hogy minél kevesebb legyen a filmben a digitális effektezés.

(Címlap: Szabó Adrienn)