Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Egy rakás magyar filmest díjaztak a hétvégén

2016.10.23. 12:21
A Tiszta szívvel Chicagóban, Gryllus Dorka Los Angelesben, a Superbia és a LOVE Budaörsön kapott díjat. Hétvégi magyar filmes díjak a teljesség igénye nélkül.

A chicagói filmfesztiválon tartották a Tiszta szívvel amerikai premierjét. Till Attila filmje a nemrég elhunyt filmkritikusról, Roger Ebertről elnevezett díjat kapta meg, amelyet ígéretes tehetségeknek szoktak osztani. „Végtelenül szórakoztató fekete komédia és akcióvígjáték egyben... egy bevállalós film” – idézi a zsűri indoklását a Filmalap közleménye. Gratulálunk!

Dr. Dusan Vitanovics a Tiszta szívvel című filmben

Forrás: A Company Hungary

Gryllus Dorka lett a legjobb színésznő a jelenleg is zajló, Los Angeles-i magyar filmfesztiválon. Az eseményen jó sok 56-os filmet vetítenek, illetve a legutóbbi magyar filmsikerek közül is bemutatnak párat. Gryllus Dorkát a Félvilágban nyújtott alakításáért díjazták. Gratulálunk!

Véget ért a Primanima animációs fesztivál. A legígéretesebb animációs tehetségnek járó George Pal-díjat Tóth Luca kapta a Superbiáért. Ugyanitt Bucsi Réka LOVE című filmje lett a legjobb első film (amit nem egészen értünk, mert a Symphony No. 42. például korábbi; vagy az diplomafilmnek számítana?). Itt vannak a Primanima díjai, Lukács Péter hangmestert is díjazták, Pethő Zsófia diákzsűridíjat, Bucsi Réka, Gelley Bálint és Bárczy Örs közönségdíjat kapott. Gratulálunk!

(Címlapi kép: Origo / Marton Szilvia)