Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Guinness-rekordot döntött a 45 másodperces gigasláger

2016.10.29. 10:08
A japán Piko-Taro 45 másodperces, ananászról, almáról és egy golyóstollról szóló alkotása már a Billboard 100-as toplistáját tapossa. Ezzel a meglehetősen primitív popszám Guiness-rekordot döntött: jelenleg ez a legrövidebb dal, amely be tudott kerülni a Billboard rangsorába. 

Piko-Taro (a japán komikus DJ Daimaou Kosaka alteregója) nagyot robbantot az interneten, amikor felkerült a Pen-Pineapple-Apple-Pen (PPAP) című, mindössze 45 másodperces száma, amellyel – ha nagyon bele akarunk látni valamit – az angolnyelv-oktatást figurázza ki Japánban.

Sikeréhez nagyban hozzájárult a 89 millió Twitter-követővel rendelkező Justin Bieber is, aki szeptember végén azzal a kommenttel osztotta meg az állatmintás göncökben mókázó Piko-Taro videóját, hogy ez a kedvence most az interneten. Azóta a klipet csak a YouTube-on több mint 67 milliószor nézték meg, az egyéb videomegosztókat is beleszámolva pedig 400 milliószor

Ha még nem ismerné:

Most pedig feljutott a szám a Billboard 100-as listájára, a 77. helyet foglalja el, és ezzel Guiness-rekordot döntött a videó, ennél rövidebb szám még sosem szerepelt a toplistán.  

Az átszámítva összesen 270 ezer forintból összerakott produkciónak már egy rakás feldolgozása van, többek között az oroszok és az indonézek is megcsinálták a maguk verzióját, és Piko-Taro legutóbb azt nyilatkozta, hogy szeretne már látni egy covert legnagyobb rajongójától, Justin Biebertől is. 

Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Keita Ijima

A 43 éves komikus a Giuness-rekord bejelentésének sajtótájékoztatján viccesen megjegyezte azt is, hogy nemrég még ahhoz volt hozzászokva, hogy egy- vagy éppenséggel nullafős közönségnek ad elő. „És most meg ez történik...az internet valami csodálatos dolog” – tette hozzá. Piko-Tarótól egyébként a rajongók már koncertet is követelnek, de az azért könnyen belátható, hogy egy háromszavas számmal, amely még az egy perc hosszúságot sem éri el, nehezen lehetne színpadra lépni.