Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Arra emlékeznek, amikor a Pókemberben újraírták a Star Warst?

2016.10.30. 14:19
Nem sokkal a Csillagok háborúja bemutatója után, 1977 novemberében született egy Pókember-történet, amelyben a szuperhős Doctor Doom mesterkedései miatt az űrben köt ki. Elő a fénykardokkal!

Bevallom, én sem ismertem ezt a Pókember-képregényt, pedig kötelezőnek tűnik. Valószínűleg a Spidey Super Stories című sorozatban megjelent történet volt a Csillagok háborúja egyik első paródiája. Win Mortimer és Mike Esposito rajzolták, az írót nem ismerjük, mert a „Kolfax Mingo" meglehetősen álnévgyanús.

Forrás: Marvel

Valamiféle furcsa oknál fogva a történetben szerepel egy Sam nevű robot is, akit a Szezám utcából ismerhettek akkoriban az olvasók. Sam űrhajóját meg akarja enni a Doctor Doom által irányított Halálcsillag, ő pedig Pókemberhez fordul.

Forrás: Marvel

A sztori még csak itt indul be igazán: Pókember Marvel Boytól kér segítséget, aki éppen egy, a Csillagok háborújára megszólalásig hasonlító űrutazós filmet forgat (!), és a stábnak pont van egy működő űrhajója (!!). Összeáll a csapat, Csubakkát egy gorilla helyettesíti, Pókember pedig fénykardpárbajban összecsap Doctor Doommal.

Forrás: Marvel

A Spidey Super Stories 31. számának emlékét egy külföldi képregényes oldal elevenítette föl. Sajnos idén még nem olvastam ehhez hasonlóan ötletes képregényt.

(Címlapi kép: Marvel)