Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Tarantino szőkéje összeáll a True Detective írójával

2016.11.03. 12:03
Film készül a Galvestonból, Nic Pizzolattónak, a True Detective írójának magyarul is megjelent regényéből. Ez eddig is jó hír, most viszont kiderült, hogy  a filmet Mélanie Laurent rendezheti, aki a női főszerepet játszotta a Becstelen brigantykban.

Nic Pizzolatto Galveston című bűnügyi regénye 2010-ben jelent meg, és már régóta meg akarják filmesíteni. Miután Pizzolatto sorozata, a True Detective nagyon sikeres lett, biztossá vált, hogy előbb-utóbb a Galvestonból is elkészül a filmadaptáció.

True Detective

Forrás: HBO

Úgy néz ki, most megvan a végleges rendező: elég meglepő módon az eddig inkább színészként ismert Mélanie Laurent fogja megcsinálni a filmet. Laurent-t nálunk a legtöbben a Quentin Tarantino rendezte Becstelen brigantykból ismerik, amelyben Shosannát, a bosszúálló hősnőt játszotta. De a Szemfényvesztőkben és A kezdőkben is láthattuk itthon. 

Mélanie Laurent a Becstelen brigantykban

Forrás: UIP-Duna Film

Laurent évek óta rendez is, az első nagyjátékfilmjét öt éve csinálta. A Galvestonnal viszont szintet léphet.

Bónusz jó hír, hogy úgy néz ki, a Galveston szereplői is megvannak: Elle Fanning (Neon démon) és Ben Foster (Börtönvonat Yumába) játszhatják a főszerepeket. A forgatókönyvet maga Pizzolatto írja. 

(Címlapi kép: UIP-Duna Film)