Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Még két film, aztán tényleg vége

2016.11.04. 10:07
Vajon mennyire vehetők komolyan Quentin Tarantino szavai, aki egy San Diegó-i konferencián megerősítette azokat a pletykákat, miszerint tényleg abbahagyja a filmezést a tizedik mozija után? Azt is mondta, hogy a valaha élt legnagyobb filmrendezők közé akar kerülni, de az sem lenne rossz, ha nagy színésznek tartanák. Beszélt a következő projektjeiről is.  

A rendező az Adobe Max konferenciáján vett részt, ahol elmondta, hogy már csak két filmje van hátra, aztán a tizedik játkfilmje után abbahagyja rendezői pályafutását. Az Adobe marketingigazgatójának kérdésére, hogy miként definiálná a sikert, Tarantino azt válaszolta: az lesz a siker, ha a valaha élt legnagyobb filmrendezők egyikeként fogják számon tartani, sőt, ha nemcsak rendezőként, de nagy színészként is elismeri majd a világ.

Valószínűleg a kijelentést legalább félig viccnek szánta, mindenesetre a közönség jót nevetett. Azt viszont nagyon is komolyan gondolja, hogy nála a forgatókönyvírás nem működik zenehallgatás nélkül. Alkotói folyamatának része a lelki utazás tekintélyes lemezgyűjteményének valamelyik szegmensében. 

A szövegek nagy része egy-egy hang vagy dal körül forog. Mielőtt elkezdem a munkát, komolyan elgondolkodom a zenén. Meghallgatok egy számot, és elképzelem, ahogy a cannes-i fesztiválpalotában mindenki imádja.

Tarantino utolsó filmjeiről is szó esett a konferencián. A következő nagyjátékfilmje egy Bonnie és Clyde-szerű mozi lesz, amely a '30-as évek Ausztráliájában fog játszódni, de a rendező ehhez majd csak később lát hozzá, mert jelenleg egy történelmi, nem fikciós projekten dolgozik. Négy éve már, hogy a '70-es éveket tanulmányozza, szerinte ugyanis ez a korszak kulcsfontosságú a mozi történetében. Hogy a történelmi projektje egészen pontosan milyen formát ölt végül, az még nem világos. Mint mondta: „Lehet egy könyv, egy dokumentumfilm vagy egy ötrészes podcast is.” 

(Címlapi kép: AFP/Jean-Philippe Ksiazek)