Jön a legsúlyosabb magyar horror

2016.11.14. 10:21
Jövőre mutatják be Lichter Péter posztapokaliptikus horrorfilmjét. A Fagyott május plakátja elsőként az Unikornison látható.

1990, az összeomlás után. Egy erdei vadászházban rejtőzködő férfi hónapok óta küzd a túlélésért. Egy nap egy elhagyatott gyerektáborban észrevesz valakit.

Egyelőre ennyit lehet tudni a Fagyott május történetéről. Ez lesz Lichter Péter első nagyjátékfilmje, ő korábban avantgárd rövidfilmeket készített, amelyekkel megfordult egy csomó fesztiválon New Yorktól Szöulig. A forgatókönyvet Bartók Imre írta, akinek legutóbbi regényét, Láttam a ködnek országát című regényét ebben a cikkben ajánlottuk.

A Fagyott május minimál stábbal forgott, a szereplőkről annyit tudunk, hogy játszik benne a Katona József Színházból vagy az Isteni műszakból ismert Pálos Hanna.

A Fagyott május plakátját nálunk láthatjátok először, Gulyás Andrea grafikus készítette (a blogján több munkáját is meg lehet nézni). A kép sötét, fenyegető, téli erdőben játszódó pszichológiai horrort ígér, ami nem hangzik rosszul. A filmet 2017 elején mutatják be, ezen a FB-oldalon biztos pontosan megírják majd, mikor.

A Fagyott május plakátja

Forrás: Lichter Péter

(Címlapi kép: Fagyott május/Lichter Péter)