Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Egy magyar srác megrajzolja az összes legendás állatot

2016.11.17. 12:42
„Az összeset még senki nem rajzolta meg egyben, szóval jó kihívásnak tűnt” – monja Szőke-Kiss Márton grafikus, aki arra vállalkozott, hogy karácsonyig mind a 84, a Harry Potterből megismert szörnyecskét és mágikus lényt megalkotja. A csodás illusztrációkat még Göthe Salmander is megirigyelné.

Szőke-Kiss Márton már a békéscsabai középiskolájában is művészetet tanult, de mivel a MOME-ra nem vették fel elsőre, így Szegeden kommunikáció szakon folytatta tanulmányait. Jelenleg grafikusként dolgozik, és nagyjából két éve döntötte el, hogy a logók és a webdesign világától elkanyarodik az illusztrációk felé.

És milyen jól tette. Imád fantasztikus lényeket és szörnyeket rajzolni, úgyhogy nem is jöhetett volna jobbkor az új Harry Potter-spinoff, a Legendás állatok és megfigyelésük bemutatója: a film apropójából arra vállalkozott, hogy mindennap lerajzol egy lényt J. K. Rowling univerzumából.

Forrás: monsterofthedayofficial

Ezt megelőzően is hasonló teremtményeknek adott alakot, három hónapon keresztül vezette Monster of the Day címen az általa kitalált szörnyek sorozatát. 

„Július közepén épp tetőfokán volt a Pokemon Go-láz, és mint mindenki abban a pár hétben, én is szinte megszállottan kergettem a zsebszörnyeket. Ezzel egy időben olvastam Austin Kleon Show Your Work! című könyvét, ami többek között azt tanácsolja a feltörekvő kreatívoknak, hogy csináljanak valamit, amiből mindennap tartalmat tudnak gyártani, valamit, amit napról napra meg tudnak osztani a közönségükkel. Ez a két dolog találkozott, és bumm, így lett a Monster of the Day!” – mesélte korábban a jajde.hu-nak.

Csak ezután jutott eszébe a Legendás állatok, hogy akár az eredeti, a Göthe Salmander-féle tankönyvből is rajzolhatna. Az Unikornisnak azt mondta, hogy utánanézett a neten, és „az összeset még senki nem rajzolta meg egyben, szóval jó kihívásnak tűnt”.

Forrás: monsterofthedayofficial

Az új sorozatát a Harry Potter-filmek egyik legijesztőbb teremtményével, az óriáspók Acromantulával kezdte, és úgy számolta, hogy az utolsó, 84. lényt éppen december 24-én fogja publikálni. „Az amúgy a Yeti lesz, lehet, hogy majd valami karácsonyi témájúnak fogom megrajzolni.” 

Szőke-Kiss Márton nemcsak rajzol, de az oldalán a saját írásai, egy novella és egy regény is olvashatók. Egyszer arról beszélt, hogy éppen a Harry Potter és a bölcsek köve hozta meg a kedvét az olvasáshoz. A Legendás állatok és megfigyelésüktől azt várja, hogy „átjöjjön belőle az a varázslat, amit Rowling a könyveivel tudott adni az olvasóknak. Izgalmat, látványt és persze még több információt várok a főgonosz Gellert Grindelwaldról!”

Forrás: monsterofthedayofficial

(Címlap: Szőke-Kiss Márton)