Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Mit tennél, ha egyszer összefutnál az álmaidban szereplő idegennel?

2016.11.23. 15:19
Enyedi Ildikó hosszú szünet után ismét nagyjátékfilmet rendezett. A Testről és a lélekről 2017 tavaszán kerül a hazai mozikba. 

Eléggé vonzó Enyedi Ildikó (Az én XX. századom, Bűvös Vadász, Terápia, Simon mágus) következő filmjének, A testről és a lélekről ajánlója:

„Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Örülnél neki? Vagy megijednél? Esetleg romantikusnak találnád? De mi van, ha te cseppet sem vagy romantikus alkat? Hogy nézel egy-egy gyengéd álom után másnap, éberen ennek az idegen embernek szemébe? És, mi van, ha az illető nem kifejezetten szimpatikus neked? Próbálnád megszeretni? Hogy lehet az, hogy éjjel, egymástól több kilométerre, magányos ágyatokban fekve egymáséi lehettek, de nappal, hús vér valótokban egymással szemben állva még egy vacak első randevút sem tudtok normálisan lebonyolítani? És mi van, ha a második találkozó is kínosan sikerül? A harmadik meg kifejezetten szégyenletes? Feladnád? És ha feladnád, kibírnád?”

A szereplőgárda is ígéretes, többek között Békés Itala, Jordán Tamás, Mácsai Pál, Tenki Réka, Schneider Zoltán, Borbély Alexandra és Nagy Ervin játszik a filmben. A film férfi főszereplőjét pedig Morcsányi Géza színházi dramaturg – egyébként a Líra Kiadói Csoport igazgatója – alakítja. 

(Címlap: MTI/Kallos Bea)