Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Scorsese húsz éve vár erre a pillanatra

2016.11.23. 09:12
A régóta tervezett vallási filmeposz akár újabb Oscart is hozhat a rendező számára.

Imádkozom, de olyan elveszettnek érzem magam. Lehet, hogy csak a csendhez fohászkodom?– vívódik a Silence egyik főszereplője, aki a Japánban foglyul ejtett Ferrera atya felkutatására indult.

A 17. századi portugál missziós papokról szóló filmet Scorsese már a 90-es évek óta meg akarja csinálni, de eddig mindig meghiúsult valami miatt. Egy ponton Daniel Day-Lewis, Gael Garcia Bernal és Benicio del Toro nevét is csatolták a projekthez, de ők nem tudták kivárni a végét, és az évek során kiestek a képből. Azért a végső szereplőgárda sem lett rossz: Liam Neeson játssza Ferrera atyát, Andrew Garfield és Adam Driver a keresésére induló papokat.

Scorsese csendben, szinte sutyiban forgatta le az Endo Sushaku regényéből adaptált filmet, hogy aztán annál nagyobbat szóljon majd. A Paramount is csak nemrég jelentette be, hogy karácsonykor lesz a bemutató – egyértelművé téve, hogy esélyesnek tartja az Oscarra. Most befutott az első előzetes, amelyből már sokkal jobban látszik, mire is számíthatunk: erős képekre, spirituális vívódásra, némi egyházpolitikára és mély kulturális szakadékokra.

 (Címlapi kép: AFP)