Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Mikor rendezhet először nő Star Wars-filmet?

2016.11.23. 11:29
Nagyon ideje lenne már, de a Lucasfilm vezetője szerint még várnunk kell erre. A Zsivány Egyesről és az önálló Boba Fett-filmről is kiderült valami fontos.

A Star Wars-filmeket gyártó Lucasfilm vezetője, Kathleen Kennedy egy friss interjúban kifejtette, nagyon szeretnék, ha nők is rendeznének Star Wars-filmeket. Most, hogy évi egy Star Wars márkájú filmet készítenek, erre igazán megvan a lehetőség. Ám azt is mondta, hogy ilyen komoly, nagy költségvetésű produkciókhoz csak tapasztalt rendezőket keresnek, akik készítettek már hasonló volumenű filmeket.

Darth Vader, George Lucas, Yoda és Kathleen Kennedy

Forrás: AFP/Stefanus Ian

Az érvelés ott sántít, hogy Kathryn Bigelow-ra (Zero Dark Thirty) vagy a Wonder Woman-filmet rendező Patty Jenkinsre például simán rá lehet bízni egy ilyen kaliberű filmet. Miközben a Lucasfilm két éve felvette a Boba Fett-film rendezőjének Josh Tranket, aki alaposan elszúrta a tavalyi Fantasztikus Négyest, előtte pedig mindössze egy kis költségvetésű függetlenfilmet készített.

Trank aztán a Fantasztikus Négyes miatt össze is veszett a 20th Century Fox stúdióval, és később a Star Wars-filmjéből is kirúgták, ezért csúszik a Boba Fett-film. Legalább három év még, mire bemutatják, pedig eredetileg már tavaly le akarták volna vetíteni az első előzetesét – derül ki egy másik friss, Star Wars-témájú cikkből.

Jobbra Boba Fett (A Birodalom visszavág)

Forrás: AFP

És hogy mi a helyzet eközben a leghamarabb érkező Star Wars-filmmel, a Zsivány Egyessel? Csak annyi, hogy megerősítették a hírt: nem lesznek az elején felfelé kúszó, sárga betűk. Szomorúak és csalódottak vagyunk.

(Címlapi kép: Fórum Hungary)