Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Az Oldboy rendezője izgul, hogyan fogadják a magyarok a filmjét

2016.11.29. 11:47
A szobalány című erotikus thriller csütörtökön kerül a mozikba. Park Chan-wook most videóban üzent a magyaroknak.

„A kimagasló magyar kulturális és művészeti hagyomány fényében nagyon izgulok, hogy önök miként fogadják majd A szobalányt” – mondja Park abban a videóban, amelyet saját maga helyett küldött Magyarországra. Korunk legmenőbb koreai rendezője ugyanis személyesen akart eljönni Budapestre, ám ez végül sajnos nem jött össze neki. Még az sem kizárt, hogy ennek köze van a Dél-Koreában hetek óta zajló gigantikus tüntetésekhez is, amelyekbe épp belebukni látszik a Park által is élesen kritizált elnök.

Akárhogy legyen is, bízom benne hogy a modern kori koreai történelem egy fájdalmas időszakát hátterül választó szépséges szerelmi történet a hideg téli időjárás ellenére is felmelegíti majd a szívüket 

– mondja a videóban Park, akinek a nevét bosszú-trilógiája tette világszerte ismertté. A középső film, az Oldboy 2003-ban megkapta a cannes-i Nagydíjat, és még Quentin Tarantino is teljesen kifeküdt tőle, aki abban az évben volt a zsűri elnöke.

A Sarah Waters regényéből adaptált A szobalány egy leszbikus love storyn keresztül tart tükröt férfiuralomnak, és egyben alaposan be is mutat neki. Nincs hiány lenyűgöző képekben és nagy fordulatokban, és egészen gyönyörű, ahogy a férfitekintetnek alávetett nők nem az agressziót, hanem épp a gyengédséget használják a kultúrát mélyen átitató hímsovinizmus elleni harcban.

(Címlapi kép: AFP)