Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Az ifjú pápa lenyomta Berlusconit

2016.11.30. 09:37
Paolo Sorrentino félbehagyja a volt olasz miniszterelnökről szóló életrajzi filmet, és inkább a Vatikán ügyeit boncolgatja tovább.

Pedig ha van rendező, aki igazán izgalmas filmet tudna forgatni Silvio Berlusconiról, az épp Sorrentino. Hiszen készített már elemi erejű filmet a modern Olaszország történetének egyik legfontosabb miniszterelnökéről (Il Divo), és amúgy is szakterülete az öregedő playboyok lelkivilága (A nagy szépség, Ifjúság).

Ezért csigázott fel sokakat, mikor Sorrentino szeptemberben bejelentette, hogy Loro címen filmre viszi Berlusconi botrányokban gazdag életét. Az Oscar-díjas rendező azonban most visszatáncolt a tervtől.

Sajnos túl bonyolult a történet, és nem mindig lehetséges, hogy azt a filmet készítsük el, amit akarunkmondta egy interjúban.

Paolo Sorrentino és Jude Law

Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit /picture alliance/Daziram/Geisler-Fotopress

A döntésben szerepet játszhat Olaszország gazdasági gyengélkedése, illetve az is, hogy a Sorrentino eddigi filmjeit társfinanszírozó Medusa Filmet nem érdekelte a projekt. Utóbbi azért nem meglepő, tekintve, hogy a produkciós cég is Berlusconi tulajdonában van. Pedig a Loróban állítólag nem a kritikán, hanem a megértésen lett volna a hangsúly.

Sorrentinónak azonban így sem kell tétlenkednie, hiszen most teljes erejével Az ifjú pápa második évadára koncentrálhat. Az HBO-nál futó zseniális sorozatban Jude Law játssza őszentségét, aki a csúcsról kezdi el bomlasztani a katolikus egyházat.

(Címlapi kép: HBO)