Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Tilda Swinton haragszik Harry Potterre

2016.11.30. 15:13
Rossz emlékeket idézett fel benne.

Rajongók milliói álmodoznak arról, hogy bárcsak megkapnák egyszer a roxforti behívólevelüket, Tilda Swinton azonban egészen biztosan nem tartozik közéjük. Nem mintha ne találná varázslatosnak a helyszínt. Épp azért haragszik rá, mert olyan vonzónak van beállítva. Ő ugyanis pontosan tudja, miről van szó, hiszen maga is bentlakásos iskolába járt.

Szerintem ezek nagyon kegyetlen helyek, és nem hiszem, hogy a diákok gyarapodnának az ilyesfajta oktatással. A gyerekeknek szükségük van a szüleikre. Ezért nem kedvelem az olyan filmeket, mint a Harry Potter, amelyek idealizálják az ilyen intézményeket

– mondta egy interjúban.

Swinton aggodalmainak van is alapja, Roxfort népszerűsége tényleg elhozta a bentlakásos iskolák reneszánszát. A Harry Potter-, avagy Hermione-hatás néven ismert jelenség az ezredfordulón jelentkezett, mikor J. K. Rowling regényeinek hatására sokkal többen kezdtek jelentkezni az efféle iskolákba.

A színésznő persze elég más társadalmi háttérrel rendelkezik, mint az undok Dursleyék gondjaira bízott kis Harry, de azért neki is megvoltak a maga küzdelmei:

„Kivételezett helyzetben nőttem föl, és egy herceghez akartak hozzáadni feleségül. Rengeteg időt és energiát öltem abba, hogy letérjek arról az életpályáról, amelyet előírtak nekem”

– mondta a The Scots Magazine-nak.

(Címlapi kép: AFP)