Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Saját sorozatot kap a meleg X-Man

2016.11.30. 11:31
Új, önálló sorozatot kap az egyik mutáns az X-Manből. Jégemberről nemrég derült ki, hogy meleg, az új sorozat írója állítólag alaposan körbejárja majd ezt a kérdést.

Jégembernek most áprilisban indul először saját sorozata, noha a karakter már 1963 óta létezik. Ám csak nemrég derült ki róla, hogy meleg: az All-New X-Men című sorozat 40. számában, négy évvel ezelőtt. Trükkösen, szép önreflektív húzással történt meg a coming out: a fiatal Jégember, Bobby Drake időutazással átkerült a jelenbe, ahol színvallásra kényszerítette az idősebb, homoszexualitását titkoló énjét. 

Az új sorozat első számának borítója

Forrás: Marvel

Az áprilisban induló sorozat írója, Sina Grace megígérte, hogy nem fogja elmismásolni a homoszexualitás kérdését, és megmutatja majd, ez milyen identitásválságot okozott a múltban a figurának.

Az X-Men képregények egyébként jellemzően alkalmasak rá, hogy különböző identitásproblémákról szóló történetek jelenjenek meg bennük, jól mutatva, hogyan diverzifikálja szuperhősgárdáját a Marvel kiadó. Például néhány éve melegházasság is volt már az X-Menben, és az első nyíltan meleg Marvel-szuperhős is innen került ki, még a kilencvenes évek elején.

(Címlapi kép: InterCom)