Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Prince-t szinte sosem látták enni vagy aludni

2016.12.09. 13:14
Az éjszaka közepén viszont simán rácsörgött bárkire. Barátok, barátnők, rajongók és kollégák idézték fel, hogy milyen volt a popsztár a hétköznapokban.

2016 kemény év volt a pop világában is, sorra mentek el a legendás zenészek. Prince halála áprilisban sokkolta a világot, a GQ magazin most közeli és távoli ismerőseit kérte meg, hogy idézzék fel meghatározó emlékeiket vele kapcsolatban. A gigantikus összeállításból rengeteg érdekes részlet kiderül a sztárról. Például, hogy Prince a pingpong mestere volt, imádott biciklizni és görkorizni, vagy hogy nemcsak a lila színnek volt megszállotja, hanem a vele járó levendulaillatnak is.

Vicces volt. Valójában sosem megláttad őt, hanem először kiszagoltad. Mindig levendulafelhőben úszott, ezért tudtad, ha a környéken van. Csak beleszippantottál a levegőbe, és azt mondtad: Basszus, itt van Prince! – mesélte az egyik nagy rajongója, aki évtizedekig járt a koncertjeire, és sokszor találkozott vele.

Akik együtt éltek vagy dolgoztak vele, arról számoltak be, hogy szinte sosem látták aludni az izgága popsztárt. „Sosem aludt, képtelen volt aludni. Rendre egyedül ébredtem az éjszaka közepén, a házvezetőnő pedig közölte, hogy bement dolgozni a stúdióba” – emlékezett Carmen Electra, akit Prince fedezett föl a 90-es évek elején.

A barátokat és kollégákat rendszeresen hívogatta telefonon az éjszaka közepén. Megesett, hogy a menedzserére azzal csörgött rá hajnali háromkor: azonnal keressen egy tollat, mert valamelyik nap látott egy megható történetet a tévében egy hajléktalanszállóra gyűjtő nőről, akinek nincs pénze az épületre. A nő nevére ugyan nem emlékszik, de szeretné neki odaadni a pénzt.

Többen megesküsznek rá, hogy enni is alig látták őt, bár főzni szeretett, és a rántottája állítólag első osztályú volt. A cikkben persze szó esik nagyobb dolgokról is. Például, hogy miben változott a Jehova Tanúihoz való megtérése után, vagy hogyan változtatta meg a nevét egy logóra. A lényeget Van Jones aktivista foglalja össze, aki évtizedekig volt Prince tanácsadója a humanitárius ügyek és a jótékonyság terén.

Gondoljunk csak bele. Szegény fekete gyerekként nő fel az isten háta mögött, egy fehér kisvárosban, de amikor a híradóban bemondják, hogy »Meghalt Prince«, senki sem kérdezi, melyik hercegről van szó (pedig akad belőlük bőven Szaúd-Arábiában, Európában és Afrikában is). A lila szín pedig már az ősrobbanás óta létezik a világegyetemben, mégsem értetlenkedik senki, mikor Prince emlékére lilába borulnak a világ nagy műemlékei. Ez faji és osztályszempontból is hihetetlen teljesítmény.”

(Címlapi kép: AFP)