Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Meghalt Debbie Reynolds

2016.12.29. 09:16
Egyetlen nappal élte túl a lányát: meghalt Debbie Reynolds amerikai színésznő, Carrie Fisher édesanyja. 

Reynolds éppen fia, Todd Fisher Beverly Hills-i otthonában volt, hogy megbeszéljék a december 27-én elhunyt lánya, Carrie Fisher temetésével kapcsolatos teendőket, amikor rosszul lett. A 84 éves színésznő azt mondta a fiának, hogy „szeretne újra Carrie-vel lenni”, majd 15 percre rá sztrókot kapott

Azonnal kórházba szállították, de néhány órával később megállt a szíve. Debbie Reynolds december 28-án halt meg. 

„Az egyetlen dolog, amivel vigasztaljuk magunkat, hogy gondoskodni akart a lányáról, és ezt most a legjobb módon tette” – mondta Todd Fisher, aki megerősítette anyja halálhírét. 

Carrie Fisher és Debbie Reynolds

Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit picture alliance/Breuel-Bild/Abb

Debbie Reynolds 1932. április elsején született, és az ötvenes évektől kezdve játszott filmekben. Ismertté 1952-ben vált, ő alakította Kathy Seldent, Gene Kelly partnerét az Ének az esőben című musicalben. Az elsüllyeszthetetlen Molly Brown című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölték 1964-ben. Több mint hatvan éven keresztül játszott filmekben, utoljára 2013-ban a Túl a csillogáson című Steven Soderbergh-filmben láthattuk.

1955-től 1959-ig volt házas Eddie Fisherrel, ebből a kapcsolatból született két gyereke, Carrie és Todd. A Csillagok háborújában Leia Hercegnőt alakító Carrie Fisher hatvanéves korában halt meg kedden, miután néhány nappal korábban szívinfarktust kapott egy Los Angelesbe tartó repülőgépen.

(Címlap: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit picture alliance/90061)