Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

A nap, amikor Mark Hamill Leia hercegnő jelmezébe bújt

2017.01.03. 10:49
Luke Skywalker, vagyis Mark Hamill megható szavakkal emlékezett Carrie Fisherre. Arról is beszélt, amikor a dili kedvéért ő vette fel Leia hercegnő jelmezét.

Mark Hamill szép emlékezést írt Carrie Fisherről. A levélben felidézi: amikor megtudta, hogy a Leia hercegnőt játszó színésznő még csak 19 éves, azt hitte, olyan lesz, mintha egy gyerekkel kellene forgatnia a Csillagok háborúját. Hamill 24 éves volt ekkor.

Ehhez képest meglepte a színészt, hogy Fisher milyen intelligens, szókimondó és őszinte, például röviddel a megismerkedésük után már intim részleteket árult el a családja mindennapjairól. „Menthetetlenül középosztálybeli alak voltam, gyerekkoromban akkor kerültem a legközelebb a szórakoztatóiparhoz, mikor a szomszédunk megtalálta Jerry Lewis pénztárcáját az utcán, és visszaküldte neki. Carrie viszont abbahagyta a középiskolát, hogy táncos lehessen egy Broadway-előadásban. Lenyűgöző volt.

Hamill arról is beszélt, amikor az első epizód forgatásának egyik ebédszünetében Fisher kitalálta, hogy most ő bújjon bele Leia hercegnő fehér leplébe. Mivel Fisher sokkal alacsonyabb volt Hamillnél, a ruha a színész bevallása szerint nevetségesen kicsi volt rá, és úgy nézett ki benne, mint egy Las Vegas-i bártáncos.

Carrie Fisher és Mark Hamill a Csillagok háborújában

Forrás: Collection Christophel/ Lucas Film / Walt Disney

A színész ír arról is, hogy rengeteget nevettek együtt Carrie Fisherrel, és bár a barátságuk ideje alatt többször is utálták egymást, azért olyanok voltak, mintha egy család lennének. Együtt lettek nagyon híresek – amikor leszálltak Chicagóban a repülőről a Csillagok háborúja promóciós körútján, nem tudták, kire vár a nagy tömeg a reptéren. Csak akkor jöttek rá, hogy rájuk, amikor Han Solónak, illetve Leia hercegőnek öltözött embereket láttak meg a várakozók között.

Hamill azzal zárja a sorait, hogy szerinte senkinek a társaságában nem lehetett olyan jól szórakozni, mint Carrie Fisherrel.

(Címlapi kép: AFP/2005 Getty Images/Amanda Edwards)