Máris film készülhet a Brexit rosszfiúiról

2017.01.07. 10:06
De vajon ki játssza majd Nigel Farage-t? Nekünk van egy tuti tippünk.

Nem elég, hogy nyáron élőben végigizgulhattuk, ahogy Nagy-Britannia kiszavazza magát az EU-ból, hamarosan a moziban is újraélhetjük ezt az abszurd világpolitikai eseményt. Legalábbis, ha hinni lehet azoknak a híreknek, miszerint gőzerővel zajlanak egy Brexit-film előkészületei. Állítólag már több hollywoodi stúdió is szemet vetett a népszavazáshoz vezető utat feldolgozó Bad Boys of Brexit című könyvre, amely a EU-ellenes kampányba 8 millió fontot pumpáló brit milliárdos, Arron Banks feljegyzésein alapul.

A dolog persze még nem hivatalos. A Brexit-kampány arcává váló Ukip-vezér, Nigel Farage például a minap pletykának minősítette a hírt, de azért azt elárulta, hogy ő szíve szerint kivel játszatná el magát a vásznon:

Már halott, de nyilvánvalóan Oliver Reedre esne a választásom

– mondta.

Hát nem is tudom, én inkább John Cleese-t tudnám elképzelni a gumiarcú Farage szerepében. Van, amire csak a Monthy Python-iskola készíti föl az embert. Cleese amúgy is támogatta a Brexitet, megvan hozzá a szélsőségekre is képes mimikája, és legalább még él, ami azért nem hátrány egy főszerep esetében. Nézzük csak:

Ugye, hogy ugye?

Farage szkepszisének mindenesetre ellentmondani látszik, hogy Banks szóvivője nemrég már arról beszélt: több nagy stúdióval, köztük a Netflixszel is tárgyalásban vannak, és hamarosan le is ülnek a fejesekkel. Na és hol máshol kerülhetne sor erre a fontos megbeszélésre, mint Trump beiktatási előbuliján? Reméljük, az amerikai elnök is kap majd egy jó kis cameót a filmben.

(Címlapi kép: AFP)