Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Termékeny nők rémálma ez a vallási disztópia

2017.01.08. 15:57
Sorozat készül Margaret Atwood regényéből, A szolgálólány meséjéből, amely egy jövőbeli, vallási fundamentalista államban játszódik. A főszerepben Elizabeth Mosst láthatjuk. 

Tíz epizódból álló sorozat készül Elizabeth Moss (Mad Men), Joseph Fiennes (Camelot, Szerelmes Shakespeare) és Alexis Bledel (Szívek szállodája) szereplésével a kanadai írónő, Margaret Atwood híres regényéből. A szolgálólány meséje egy jövőbeli, vallási fundamentalista államban játszódik, ahol a főhősnőt csupán azért tartják becsben, mert azon kevesek egyike, akiknek termékenysége az atomerőművek által okozott sugárszennyezést követően is megmaradt. Az ultrakonzervatív Gileád Köztársaság szigorú törvények szerint él: a megmaradt kevéske termékeny nőnek átnevelő táborba kell vonulnia, hogy az ott beléjük vert regula szerint hozzák világra az uralkodó osztály gyerekeit. 

Az 1986-ban Nebula-díjra és Booker-díjra jelölt, majd 1987-ben az első Arthur C. CIarke-díjjal jutalmazott regény adaptációjának megalkotásában producerként maga az írónő is részt vett.

Az április végén debütáló sorozat nagy valószínűséggel azonban nem fog eljutni hozzánk, mivel azt a Netflixhez hasonló, de Magyarországon még nem elérhető streamingszolgáltató, a Hulu gyártja. 

Nekünk ott van a regény első feldolgozása, az azonos címen futó, 1990-ben készült film Natasha Richardsonnal, Faye Dunawayjel és Robert Duvallal.

 (Címlap: AFP/2017 Getty Images/Frederick M. Brown)