Ha Cate Blanchett unja a férfiakat, leveszi a melltartóját

2017.01.11. 14:49
Cate Blanchett módszerével finoman jelezhetjük hosszan okoskodó férfiaknak, hogy fogják rövidebbre. 

Cate Blanchett nemrég mutatkozott be a Broadwayn: Csehov Platonovjának modern feldolgozásában, Az ajándék című előadásban játszik. Mellesleg a férje, Andrew Upton írta át a darabot, és ez az első alkalom, hogy csupa ausztrálból álló társulat játszik Broadway-színpadon. 

A második felvonásban Blanchett karaktere némán hallgatja, amint egy férfi hosszan magyaráz egy filmről, amelyet rajta kívül senki nem látott. Ez kimeríti a mansplaining fogalmát, ahogy a nőknek szóló, enyhén leereszkedő férfiokoskodást szokták hívni angolul. Az előadásban Blanchett egyszer csak fogja magát, és ügyes – minden nő által jól ismert – mozdulattal vetkőzés nélkül leveszi a melltartóját, majd felmutatja a meglepett társaságnak.

Andrew Upton és Cate Blanchett 2012-ben

Forrás: AFP/Romeo Gacad

A színésznő elmondta, hogy a férje édesanyjától kölcsönözte a gesztust, aki társaságban így szokta kifejezni, ha elunja magát. Arra viszont Blanchett sem számított, hogy ilyen sok női nézőnek tetszik majd a jelenet a színházban. Blanchett szerint nem is kell, hogy értelme legyen a gesztusnak, elég, ha minden nő tudja, hogy milyen szándék vagy benyomás húzódik mögötte.

(Címlapi kép: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Dennis Van Tine/Geisler-Fotopres)