Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

A Coen fivérek is megcsinálják a maguk westernsorozatát

2017.01.11. 11:02
Lassan már tényleg mindenki, aki számít, a tévében köt ki.

A sci-fivel fűszerezett Westworld sajnos messze nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Karakterépítés és izgalmas cselekmény helyett ugyanis olcsó fordulatokkal, vulgárfilozófiai elmélkedéssel és elnyújtott dramaturgiai hókuszpókusszal fárasztotta a nézőt. Most viszont végre eljöhet azok ideje, akik a zseniális Deadwood méltatlan elmeszelése óta várnak egy igazán jó westernsorozatra.

A Coen testvérek ugyanis bejelentették, hogy elkészítik életük első tévés projektjét, és egyből a vadnyugatot hódítják meg. A The Ballad of Buster Scruggs cselekményéről egyelőre keveset tudni, de annyit igen, hogy hat külön sztorit mutat majd be (nyilván ezért is lett volna nehéz egyetlen játékfilmbe tuszkolni őket).

Szívből reméljük, hogy a szereplők közé beválogatják Ian McShane-t is, aki a Deadwood hidegvérű kocsmárosaként írta be magát a legkarizmatikusabb westernfigurák közé.

Coenéktől mindenesetre nem áll távol a műfaj, ezt a klasszikus vadnyugaton játszódó A félszemű mellett a Nem vénnek való vidékben és a Véresen egyszerűben is bizonyították. Talán az is segíthetett meggyőzni őket a tévézés előnyeiről, hogy Noah Hawley pár éve nagyszerű sorozatban gondolta tovább régi kultfilmjüket, a Fargót.

A miniszériának persze még a forgalmazása is különleges lesz: a Variety szerintThe Ballad of Buster Scruggsot moziban is bemutatják majd, de az még nem világos, milyen formában.

(Címlapi kép: AFP)