Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

A U2 halogatja az új lemez kiadását Trump miatt

2017.01.11. 10:57
Ugyan már csak arra vár a U2 következő albuma, hogy a polcokra pakolják, mégis késleltetik a lemez megjelentetését. Az együttes szerint újra kell gondolni az albumot, lehet, hogy a választások fényében változtatni fognak rajta. 

Az együttes gitárosa, Edge a Rolling Stone-nak adott interjújában beszélt arról, hogy bizonyos dalokon módosítani akarnak Donald Trump megválasztásának következményeként, a Songs of Experience debütálása ezért valószínűleg késni fog. 

„Azt gondoltuk, hogy álljunk meg egy másodpercre. Adjunk magunknak egy pillanatot, hogy elgondolkodjunk ezen a lemezen és azon, hogy miként kapcsolódik ahhoz, ami a világban zajlik” – nyilatkozta Edge.

A negyvenéves zenekar 14. stúdióalbumának megjelentetésére készült, amely mostanra akár a boltokban is lehetne, hiszen a gitáros szerint már tavaly év végén befejezték a felvételeket. Csakhogy a a dalok jórésze 2016 elején vagy még korábban íródott, Trump megválasztása következtében azonban kicsit aktualizálni kellene az albumot. 

Edge Trump győzelmét egy ingához hasonlította, amely hirtelen irányt váltott. A zenekar éppen legendás albuma, a The Joshua Tree harmincadik évfordulójának turnéjára készül, és Edge szerint

úgy érzik, mintha a '87-es megjelenés óta egy kör kiindulópontjába értek volna vissza.

A The Joshua Tree ugyanis éppen Ronald Reagan elnöksége és a Thatcher-éra idején jelent meg, egy olyan időszakban, amikor a világon „sok volt a nyugtalanság”.

„Olyan érzés, mintha megint ugyanott lennénk” – fogalmazott a zenész, aki hozzátette, hogy valószínűleg új dalokat is tesznek majd a Songs of Experience-re.

(Címlap:AFP/Mike Theiler)