Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

A Variety a figyelemre méltó európai filmesek között emlegeti Tenki Rékát

2017.01.12. 15:25
A Variety idei tízes listáján olyan európai tehetségek szerepelnek, akik a magazin szerint áttörő teljesítményt nyújtanak egy 2017-es filmjükben. Ezeknek a filmeseknek a tiszteletére a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon fogadást rendeznek, Tenki Réka is a meghívottak között van. 

Tenki Réka alakítására Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjében figyelt fel az amerikai magazin, ez a magyar film fog a februári Berlinalén versenybe szállni a legjobb alkotásért járó Arany Medvéért.

Tenki Rékát ezenkívül idén legalább még egy mozifilmben láthatjuk: Gárdos Éva Budapest Noir című filmjében Kolovratnik Krisztián oldalán játssza Eckhardt Krisztina fotóriportert. 

A Variety harmadik alkalommal adta ki tízes listáját, amellyel a kontinens tehetséges filmeseire kívánja felhívni a figyelmet. Tenki Réka mellett Edward Berger német rendező, Liv Lisa Fries német, Sylvia Hoeks holland színésznő, Jakub Gierszal lengyel színész, Janine Jackowski német producer, Gabriele Mainetti olasz rendező, Jonas Nay német színész, Mitja Okorn szlovén és Robin Pront belga rendező szerepel a felsorolásban. 

(Címlap: Szabó Gábor – Origo)